Court Pro

Met de Court Pro is na langdurige ontwikkelingen en testen een kunststof tennisvloer verkregen die, opgebouwd uit volwaardige polyurethaan PU grondstoffen en voorzien van een speciale toplaag, voldoet aan de hoogste normen in het internationale tennis.

De opbouw bestaat uit een meer of minder dempende rubber onderlaag van b.v. 4 mm, waarbij de topcoating borg staat voor optimale speeleigenschappen, vergelijkbaar met de kwaliteit die vereist wordt in het internationale profcircuit en kenmerkend is  voor de bekende acrylcircuits.

Na zorgvuldige analyse van de doelgroep kunnen tijdens de applicatie de graad van stroefheid en de structuur door de samenstelling en de verhoudingen van de grondstoffen worden beïnvloed..

De vloeistofdichte vloer is makkelijk in onderhoud en dus hygiënisch in gebruik. Opvallend verschil tussen PU en Acrylsystemen is dat PU een elastischer materiaal is als acryl dus een scheuroverbruggend en een meer dempend karakter heeft.

De levensduur van deze systemen is vrijwel onbeperkt, mede omdat vernieuwing van de toplaag bij zowel Acryl als PU mogelijk is.

Court Competition

Qua speeleigenschappen een volwaardig alternatief voor de Court Pro. De opbouw van de toplaag is dezelfde als die van de Court Pro. Alleen wordt in de onderbouw de rubbermat vervangen door een mixcompound van coating en rubber korrels, die in één werklaag wordt aangebracht. De opbouw naar de eigenlijke toplaag wordt daarop vervolgens in lagen aangebracht. Het complete systeem is maar enkele millimeters dik, wat belangrijk kan zijn bij eventuele renovaties.