Sportvloeren

De vloer in speel- of gymzaal, sporthal of sportcentrum is het meest gebruikte onderdeel van uw accommodatie. Alle sport- en spelactiviteiten vinden immers plaats op de vloer.
Het is dan ook vanzelfsprekend dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan de sportvloer in het algemeen. Waar bij gebruik door kinderen de veiligheid, bewegingsvrijheid en hygiëne de meeste aandacht verdienen, is de vloer bij professionele sportactiviteiten de basis voor de te leveren prestaties.
De grootste gebruikersgroep in de recreatieve sportbeoefening vindt optimaal bewegingsplezier op een sportvloer met goede eigenschappen.

Eigenschappen als schokabsorptie, vering, balstuitgedrag en balans tussen stroefheid en glijvermogen bepalen onder meer de sportfunctionele eigenschappen van de vloer. Het hygiënische en blessurepreventieve karakter van de vloer is een ander, niet onbelangrijk aspect.
Daarnaast zijn economische aspecten als slijtvastheid, makkelijk onderhoud, multifunctionele bruikbaarheid en de mogelijkheden tot renovatie van groot belang; zij bepalen immers de kosten op korte en langere termijn.
Uit ons uitgebreide aanbod van mogelijkheden en systemen kunt u voor elk gebruik en elke doelgroep een passende keuze maken.

Met ons team vakkundige medewerkers, professionele partners en de beste internationale producenten zorgen wij voor de juiste interactie bij keuze, voorbereiding, installatie, gebruik en onderhoud van alle systemen op het gebied van sportvloeren.
Deskundig advies, afgestemd op uw doelgroep, gebruik van hoogwaardige producten, en installatie volgens geldende normen en certificering, geven u daarbij de garantie met All In Project en Interieur de juiste en complete partner te hebben gekozen voor het realiseren of renoveren van de sportvloer(en) in uw accommodatie.

Klasse indeling en certificering zijn afhankelijk van het gekozen systeem.

Een grote diversiteit in sportvloersystemen betekent voor u een ruime keuze. Met de doelgroep en de gebruikers als uitgangspunt, kunt u een zorgvuldige afweging maken bij het kiezen uit de vele mogelijkheden.   Nu de sportaccommodatie niet meer alleen toegankelijk is voor de sporter, is de multifunctionaliteit van de vloer van groot belang.
Naast gebruik door het onderwijs en sportverenigingen, worden ook beurzen, concerten, grote bijeenkomsten en andere evenementen ondergebracht in de plaatselijke sporthal. Economische aspecten, waarbij exploitatie en onderhoud een fundamentele rol spelen.

Sportvloeren zijn in drie groepen in te delen:

  • Puntelastische sportvloeren
  • Vlakelastische sportvloeren
  • Combi-elastische sportvloeren